Bölümümüz Paydaşlığında Farklı Yönleriyle Filistin Meselesi Başlıklı Konferans Düzenlendi

İsrail’in Gazze işgali sürerken Yalova Üniversitesi’nde Filistin meselesinin farklı boyutlarıyla ele alındığı bir panel düzenlendi. 
 
Mehmet Okul Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen panele Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel, Yalova Müftüsü İlyas Yılmaztürk, fakülte dekan ve öğretim üyelerimiz, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve öğrenciler katıldı. 
 
Panelin açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, dünyanın farklı bir dönemden geçtiğine dikkat çekerek, uluslararası bir çok anlaşma ve sözleşmenin kağıt üzerinde kaldığını ifade etti. İslam dünyasının yaşadığı çıkmazdan bir an önce çıkması gerektiğini dile getiren Prof. Dr. Bahçekapılı, "Biz her daim mazlumun ve mağdurun yanında olan büyük bir milletiz. Bugün yaşananlar karşısında duruşumuz bellidir. Artık inançta olduğu gibi vahdetin eylemde de aksiyona dönüşmesi gerekiyor. İnsanlığın gözü önünde onbinlerce masum katledilirken tereddüt etmeye gerek yok." diye konuştu. 
İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel ise, Filistin'in sesinin tüm dünyaya yayılması gerektiğini ifade ederek, "Bugün Gazze'de yaşananlar hepimizin vicdanını kanatıyor. Bu savaşın, direnişin zaferiyle sonuçlanmasını diliyoruz. İsrail Gazze'yi tamamen ortadan kaldırmak istiyor. Gazze'de sadece soykırım değil bir kentkırım da yaşanıyor." dedi. 
 
Açılış konuşmalarının ardından Yalova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Karakaş’ın moderatörlüğünde gerçekleşen “Farklı Boyutlarıyla Filistin Meselesi” başlıklı panelde, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Cahit Külekçi, Filistin Nablus Belediye Başkanı Dr. Sami Ahmad Hijjavi, Harran Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mithat Arman Karasu ile Yalova Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Osman Karaoğlu ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Ali Uğur, farklı boyutlarıyla Filistin'in dünü, bugünü ve geleceğini ele aldı. Panel konuk konuşmacılara plaket takdimiyle sona erdi.